Hi blogwalking :) My blog on to share My thought, My feeling and My journey as working mom with 4 children. Feel free to leave foot note :)
RSS

31 January 2012

TeamBuilding di Kalumpang Resort


Sesekali keluar dari kepompong pergi ke Kalumpang!!
Pada tanggal 19hb January sehingga 22hb January, department kami pergi teambuilding!! Julung-julung kali kami di cutikan dari bekerja dan pergi konon nya untuk mengenali satu sama lain dan beriadah.

Mula-mula nak pergi tu rasa biasa jer..tapi menung jugaklah..sian anak-anak yg tinggal..yg sulung pulak besoknya baru nak balik sebab nak sambut Chiness New Year..he he...(Sah untuk dia membuat taik mata seminggu)

Kita layan gambar dulu ek...
Ingat anak, ingat anak bulu juga (anak kucing yer..jgn fikir lain.. :)
Tiba di sana mak aii..buruknye tempat..dalam hutan tu kira boleh terima. sebab cek duduk dalam hutan gak..ha ha.. tapi resort tu.. tak seperti yg di sangka...boleh la... Nanti tunjuk gambar resort tu ek... tapi bab kat sungai tu memang best..


 Okay, x? boleh la kan... tapi kalau nak tgk lebih pasal resort ni boleh layari laman web resort tersebut or google jer..he he

Hari pertama masuk kelas..belum dapat boring mood lagi..he he
Hari kedua, sebelum pergi masuk hutan dalam hujan ..hu hu..excited terlebih...
Posing jangan tak posing... sebab belum jumpa dgn en. pacat lagi...

Aksi Rimau ha ha rimau manja gitu :)
Beli barang untuk buat model..main-main buat bisnis..cam budak-budak pun ada.. :p
Model x jadi..tapi tetap bertahan... dalam erti kata lain..kalah sebenarnya..:p
aksi - rambang :)
sajer jer...
setelah 20 tahun.... :)

Aksi gedik !..he he

Body guard manja..he he

kebasahan- lepas meredah hutan, hujan tambah dgn gigitan kasih sayang dari en. pacat lagi..eeee
SU- Imran dengan adik Raya  yg amat sporting - Mereka Cool..
My roommate, My adik and My goodlistener masa kat sana :)
Terkandas di masjid sebab Bas yg terkandas di highway sesak ..macam rasa jadi pelarian org malaysia pun ada..ha ha

Muka pun dah jadi sengal..sebab tunggu-tunggu bas x sampai...
Sebenar ada banyak nak cerita...tapi nak masuk dan select gambar pun mengambil masa..al-maklumlah ramai betul yg bawak camera + camera consultant lagi yg maha canggih tu... Nanti kalau sempat, boleh la update cerita-cerita lawak + ada cite sedih sikitla...ala-ala titanic la jugak..he heh...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 January 2012

Want to be glamorous in one night?

Kali ni bukan nak menunjuk cara-cara ingin menjadi cantik, cuma nak kongsi bersama cara-cara memakai mekap yg betul, Terjumpa slot ni kat youtube. Maklumlah masa nak gi dinner hari tu...konon nak bergaya sikit la..al maklumlah dengan muka yg kusam ni...ingin gak kelihatan cantik walaupun seketika...
Banyak tip-tips yg di beri bila dah mencuba.. tak lah susah sangat cuma kena selalu practikkan .. :)



video


Bukannya selalu ber mekap pun cuma sekali-sekala teringin...he he

Nanti kita upload gambar kita before and after...

I follow..:)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pakaian mencerminkan iman ....A thought for me and me only... :)

"Ini copy paste dari FB seorang kawan..." 
Bukan untuk peringatan kawan-kawan tapi diri sendiri... Maaflah kalau ada yg tersentap... sebab mula-mula baca status dia pun tersentap lah jugak..tapi bila difikir kan balik..memang banyak lagi kekurangan...(insaf la jugak)

Ini statement die
Pengajaran buat kite.menutup aurat itew bkn kolot.bg mereka yg memakai tudung,berlengan pendek,berbaju sendat itew belum dikira menutup aurat jgk..wallahualam...sharing is caring

pandangan saya tidak salah kita hendak bergaya..asalkan masih lagi menutup aurat..
lagi satu pandangan saya bagi perempuan yang bertudung..labuhkan tudung dan juga longgarkan pakaian dan tidak jarang yang boleh menyebabkan kaum adam dapat mengukur bentuk badan kita.
jangan menutup aurat ala qadar sahaja..
pakai tudung tapi pakaian menampakkan bentuk tubuh badan kita..


(peringatan kepada diri saya juga)


. Bila ingat balik... memang kena berubah... but not too drastik kan... Suami ku kata... perlahan-lahan la...asal jgn menjolok mata dan mengaibkan keluarga sudah...
he he...

Ulang lagi sekali... peringatan ini untuk diri sendiri yea... Jangan ada yg terasa hati la pulak dgn akak nanti... :) peace no war!!




Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

06 January 2012

Be the 1st to share d news over Twitter & Facebook & be rewarded! & remember to tell your friends about #ChurpChurp

Be the 1st to share d news over Twitter & Facebook & be rewarded! & remember to tell your friends about #ChurpChurp

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

05 January 2012

Permulaan 2012

Awal persekolah telahpun bermula, sedikit sebanyak mengugat emosi, sedih, kecewa dan penat. Sedih kerana berpisah dgn my eldest son, tergiang-giang suara dia bertanya setiap kali diri ini "bertapa" di dapur
Nasrul: Ibu nk masak apa hr ni?
atau "ibu masak ni untuk siapa? Dia ni kalau bab makan memang no. 1 mengalahkan adik dia yg no.3 tu... Yg no. 3 kalau bab makan memamg hebat jugaklah..tapi tak meminta-minta, cuma pantang nampak..:) semuanya dia sebat... Nasrul memang kerap bergaduh dgn si tembam yg sorang ni sebab makanan..bayangkan sebab makanan... siap merajuk lagi kalau ibu sebelahkan si adik..
Ketiadaan Nasrul juga amat di rasai oleh adiknya yg kecil sekali, mana tak nyer, saban waktu bila ada aje yg tak kena, nama nasrul yg akan di serunya... tak kira siang atau[un malam, Yg nas pule..suka melayan..sanggup x tido awal takut kalau-kalau si sufi(nama yg si kecil) akan memanggilnya untuk meminta itu dan ini.
Bila Nasrul dah pulang ke asrama, memang sangat-sangat terasa...

Mula persekolahan bukan letih pada anak-anak sajer, tapi letih ibu ayah pun cukup terasa, menghantar, dan mengambil pergi dan pulang dari sekolah, memasakkan bekal...memastikan segala kelengkapan sekolah semua dah siap (hari -hari..) kalau tidak masing-masing ada sajer yg tertinggal, kalau sekolah dekat xpe..tapi jauh ...
Memasak untuk mereka di waktu cuti sekolah tidak rasa memenatkan kerana tak perlu berlumba-lumba dgn masa yg berlalu dengan pantas.. x perlu berebut bilik air, x perlu memandikan s kecil sambil membuat sarapan..dan lagi sekali berlumba dgn masa untuk menghtr mereka ke sekolah dan megejar waktu untuk masuk ke office pula...

Terfikir-fikir jugak kalau ada 2 kereta...tapi duit minyak, duit tol ...hu hu...macam air jugak nanti... adoi...
I need to have another 2k... ha ha yela tu...Sapa nak bagi, bukannya kalau nak taraf manager pun x terus ke 2k terus..nama pun kerja separuh gomen ni..

Cousin dah sibuk suruh pergi ambil exam jadi ejen PM.. tapi diri ini lebih berminat buat kebajikan, menjual dan berkhidmat... -jd ejen insuran.. sambil mendapat komisen, dapat juga membantu orang-orang yg benar-benar memerlukan... especially sesiapa yg ada anak istemewa ini...

Masa makin cepat berllalu..jumpa lagi yea...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS