Hi blogwalking :) My blog on to share My thought, My feeling and My journey as working mom with 4 children. Feel free to leave foot note :)
RSS

28 February 2012

Gila Korea - Wild Romance :)

video


Sure lawak kalau ada orang google nak tengok cerita ni termasuk pula ke blog mak cik nih..he he.. Sorry.. sekrg ni memang tengah giler mengadap cerita nih..x sabar nak tunggu astro punyer yg bersiri-siri setiap minggu, aku pun google di Youtube...
Bukan aku dengan Ain jer giler tengok cite nie..dgn mr. hubby sekali kami dah tarik sekali untuk menunggu setiap episode di Astro..last-last bila aku dah download masuk dalam hardisk..dia yg kemaruk tengok setiap malam... ha ha... Penangan K-Pop jugak lah ...
Ayah aku sampai datang rumah sebab anak aku yg ketiga tu mengadu..dgn die sbb x dapat nak tgk katun sebab petang ahad kitaorang dah booking TV untuk tgk cite nih..Ketawa dia bila aku cerita kan hal tu pada dier...Dia salahkan aku pulak sebab pengaruh anak ngan suami sekali..sebab dia tahu aku kalau tak cerita cina, jepun..semuanya aku balun...
Hah membebel panjang...tapi memang best citer ni.. cuma geram jugak sebab minah yg cun giler nih jadi tomboy... hilang kegadisan dia langsung...siap gelak ada bunyi-bunyi lak tuh..hish...
Boleh lah..tak lah cintun sangat..Video yg aku upload ni dah episode yg ke 13...episode yg masing-masing meluahkan perasaan yg sebenarnya.. tu yg best nye...episode sebelum dan selepas... cari sendiri la yea...


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 February 2012

Moment to be shared - Lizawati Wedding

Tiada kata-kata yg dapat di gambarkan bila berpeluang bersama-sama meraikan pengantin baru ini... Dalam kegembiraan dan kesyahduan.. :) Seorang insan yg bergelar Lizawati yang begitu tabah menjalani kehidupan tanpa seorang ibu di sisi. Seorang yg amat cekal..dan very much independent.. :)
Perkenalan yg tanpa di rancang menemukan dirinya dgn jejaka yg kini sah menjadi teman hidup nye.., teman yg bakal berkongsi segala rasa.. Semuga kekal hingga ke akhir hayat ye dik... Pada Roslan, jaga liza baik-baik yea..


wakil-wakil lelaki dari EDS
tersenyum sebab dah ada tempat bermanja.. :)
menunggu hidangan sebelum pengantin tiba
liza tidak berhenti tersenyum bahagia :)
bergambar sebelum pasangan merpati pulang :)
pelamin pilihan mak andam-pasang siap you!

liza menunjuk isyarat terbaik...he he
satu lagi thumbs up dari liza.. (ada makna tu ;p)

mengadu dgn adik khairol..pasal JPO yg amat boring

Candid from len camera
pasangan next to be :)
EDS yg tercicir- anak emak comey x?

Ada banyak lagi gambar pengantin tapi camera kami x secanggih mana.. tunggu dari pengantin nanti kita upload yea...


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 hari mencintai ku

Cover buku

At last, habis juga.. tebal sungguh buku ni... ni semua sebab hasutan kawan-kawan punyer pasal... Siap bagi pinjam lagi..anyway..terima kaseh yea Tun, memang ok jugak la buku nie.. bermacam-macam rasa bila buku ni..marah ada, sakit hati pun ada, sedih usah cerita la..sampai dapat migrain! he he over kan...:p

Mia Adrina sedap x nama tu..memanglah..setiap penulis buku..suka letak nama-nama glam ni... xde sikt pun nak letak nama Zakiah ke, Yusni ker, Zainab ker?...kalau watak utama..mesti nama yg ala-ala ke-english-an nyer..he he (ada dalam istilah BM x?) Nama Rohziah memang x masuk list la.. kalau adapun rozi..itupun mesti ada tambahan "e" di belakang.. dan watak rozi kalau x jadi makcik, mesti watak antogis..betul ke ejaan.. he he...

Ok stop about nama, Mia Adrina..watak, sikap dia yg panas baran ni adakalanya bila teruskan membaca..memang agak over la... Kalau adik aku sure dah kena sekeh minah ni.. tapi adakalanya apa yg di pertuturkan dalam mepertahankan satu-satu fakta itu..memang sangat-sangat aku setuju... he he..adakala banyak betul persamaan dengan aku masa zaman remaja dulu, kuat menbangkang dan kuat melawan.. (skrang pun ada sikit-sikit lagi ciri tu..tu kadang-kadang mr. hubby selalu makan hati bercecah cili api :)- maaf ye bang!!!...) Dalam cerita ni kerja Mia adalah Lawyer mmg patut pun suka berbahas.. (agaknya dulu kalau aku belajar pandai sure boleh jadi lawyer..ha ha...)

Tapi bab si Khuzairi ni..memang agak kurang berkenan..eee geli geliman pun ada... baik teramat sangat, bendul pun ada, ego pulak x bertempat.. hish lemas betul dgn lelaki cam nih... Kalau adik aku...sure aku dah cekik-cekik mamat ni sampai x bernafas...nak lempang rasa pun ada... (doktor semua cam tu ker?)...

Mak Leha...hish memang watak makcik kampung betul emosi yg x menentu..sayang anak sampai begitu sekali...(ibu mana x sayang anak-tp x lah sampai membela sajer apa jua perbuatan anak) Kalau aku jadi die..sebelum membela..kena smash sekali then baru aku bela..tapi kena ada sebab, dan sebab pun kena kukuh..kalau hu.. a hu a...jawapan nya memang dia bersalah... Kejam kan aku..he he..x boleh jadi hakim ni..silap haribulan ramai pesalah mati di kerusi letrik di tangan aku...

Tapi satu yang betul-betul menyentuh hati aku, "buntat" walaupun watak dalam cerita ini hanya sebagai pembantu sajer..tapi benar menyetuh hati seorang ibu macam aku ni.. Anak lembam itu memang x mengenal erti orang suka ataupun tidak pada mereka, bagi mereka kalau seorang itu cantik..orang itu memang baik.. macam itulah "anak istimewa" ku, sedih bila ada kanak-kanak atau saudara mara yg cuba mengelak dari di dekati olehnyer.. kalau dalam cerita ini "Buntat" penuh dengan kudis buta dan kotor, tapi anak ku yang bersih, putih gebu itupun orang cuba menjauhkan diri.. Sedih kan? kalau anak kita di perlakukan begitu.. Anak-anak ini adakalanye mereka x mengerti...kenapa mereka tidak di sukai.. tapi mereka juga ada perasaan, menangis dan sedih bila orang tidak mahu berkawan dengan mereka.(..Maaflah ter-emo sedikit)

Overall memang suka dengan cerita ni..tapi kalau nak membaca kembali memang terus-terang aku kata..x nak..sebab tak ber-emo dengan berbagai perasaan itu lagi..:)Sambung sikit...but it's good to have someone like "Sofi"... sentiasa berada disisi kawan dan sepupunya itu di kala susah dan senang.. I wish I have someone yang macam "Sofi"...

Okaylah..dah mengambil waktu kerja ni... jumpa lagi.. Cheers!!


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

07 February 2012

lafazkan kalimah cinta mu

ha ha ...pecah record hari ni saja dah masukkan 2 post dan yang ini yang ke tiga..nampak sangat dah boring kan...Ops bukan boring hari ni singgang gileerrr...


Hari tu sebelum pergi karnival karangkraf dah baca buku ni..he he member punyer..pinjam jer... tapi memang best giler...nak bagi sinopsis?...tak yah lah..u all google jer.. dah banyak blogger yg cerita pasal bende yang sama..tapi memang cerita ni best giler...dan dan yg paling best yalah sempoi sangat sebab banyak humor ..sakit perut baca..asyek tergelak jer...kalau tgk tajuk memang agak seram sikit..bukan seram sebab cite hantu..tapi seramlah bagi ibu-ibu yg macam aku ni nak baca kan... Nasib baik awal-awal lagi teman baik dah tutup cover buku tersebut..tak lah obvious sangat kalau mr. hubby nampak...
Waktu baca buku tu, hubby dah jeling-jeling dah..sebab dia mmg x suka wifey dia mengulit/melayan novel cinta-cintun ni... tapi bila asyek tergelak ajer..dia pun naik pelik... sampai dia tanya kelakar sangat ker...hish nampak sangat aku ni muka serius selalu..he he..
Ehh..dah panjang berceloteh mesti nak tau..novel apa kan? Tgk cover dia ek...



Masa baca buku ni, Nasrul -anak yg sulung ada kat rumah..bila aku gelak dia pun ikut gelak.. sebab dia kata suka tgk ibu gelak...he he (muka aku muka garang sgt ker?)...kena ubah diri nih!..
Berulang kali dia tanya bila ibu nak habis baca...huish..budak lelaki mana boleh baca!! kata ku... La ibu kat maktab budak lelaki ramai dah layan novel-novel nie...HaH!!..biar betul... zaman apa kah ini?... Ain anak yg ke dua pulak menyampuk ya lah ibu.... eeeee scary...
Tapi bila pergi ke Karnival karangkraf bersama anak-anak hari tu..ya-Allah..memang betul la kata mereka..ramai betul teenager tak kira perempuan maupun LELAKI beratur membeli buku-buku novel tu...kalau beli satu tu..xpe lagi..tapi sorang pegang 5 buah buku...aii mengalah aku yg berkerja ni... Terus aku tarik tangan anak bujang aku...xpayah ikut..nak baca satu-satu boleh jangan nak mengadap..ibu pun pinjam kawan tau...Kalau tahu dek ayah baru padan muka awak...! gertak ku...
Bukannya marah..tapi dia maseh belajar lagi... kalau asyek melayan novel, bila nak ulangkaji nyer..kalau setakat komik tu x kisah sangat...tapi kalau buku harry potter yg tu boleh..he heh...(nampak berat sebelah tak?)
Alamak dah nak balik lah... kalau ada masa boleh  sambung..tapi selalu tulis cam tu kan..tapi jarang ada sambungan..ha hahh...kantoi...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sajer jer



Kalau ada yang tanya kenapa upload muka gadis ni..memang xde jawapan yg terang..tapi yg pasti..masa menyelak-yelak majalah "KELUARGA" keluaran bulan febuary jumpa gambar ni -gambar gadis ni, promosi kan tudung dari salah satu butik ni... Tiba-tiba teringatkan seseorang.. cara dia senyum tu memang manis..

Hari-hari teringat nak google gambar dia kat website butik tu.. tapi ada pulak nama butik tu kat gambar dia... hem... ambik je la..

Pada yg tak mengenali siapa yg ku maksudkan gambar ini menyerupai siapa mungkin ada yg terdetik juga... wajah ini ada mirip siapa....

Tapi yang pasti cantik tak?...
Yang pastinya bila gadis itu membesar nanti..mesti secantik gadis di dalam gambar ni... :)



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tengah mencari-cari phrase untuk memperingati diri yang semakin "down" ni. Bukan frust, bukan tension cuma agak kurang motivasi untuk diri...

maka terjumpa phrase ni....

 

I've learned that things change, people change, and it doesn't mean you forget the past or try to cover it up. It simply means that you move on and treasure the memories. Letting go doesn't mean giving up... it means accepting that some things weren't meant to be."


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS