Hi blogwalking :) My blog on to share My thought, My feeling and My journey as working mom with 4 children. Feel free to leave foot note :)
RSS

29 March 2011

Hati ku berbunga riang

Hatiku berbunga riang apabila my beloved (anak yg berada di Taiping) menghubungi di awal pagi. Seronok sungguh bila dia mula bercerita mengenai exam yg baru dia hadapi semalam. Dia dalam perjalanan ke Basketball tournament di Taiping. Terpaksa menunda kertas fizik untuk menyertai tournament tersebut. Sekolah pun satu buat tournament time peperiksaan, pening jugak memikirkan pelik betul perjalanan sistem sekolah sekarang. Memanglah kokurilukum tu sebagai kredit tambahan bagi setiap pelajar sekolah, tapi bila menyertai perlawanan masa time peperiksaan tu rasa cam cuak lah jugak..Dalam gembira u ada juga risau nyer, ya lah.. keluar dari kawasan sekolah..berapa orang cikgu yang ada, makan macammana, Naik bas tu selamat ke tidak...Satu-satu persoalan dalam kepala timbul..Masa nilah teringat zaman kanak-kanak dulu, no wonder lah ayah memang tak bagi ikut rombongan sekolah ada saje alasannye sampai nangis-nangis bawah katil sebab tak dapat pergi rombongan..he he..kelakar jgk bila teringat zaman sekolah dulu.

Got to go, nak sambung buat proposal paper :)


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Yan said...

kalau dulu nbila kita jadi anak, tak pk pun pasal apa mak ayah pk.. suka hati sendiri je kan..

ell8019 said...

Betul tu yan, Masa sekolah dulu, suka sgt ikut kawan balik kampung, sebab nak tgk kg orang. Tak fikir pun betapa risaunya parent masa tu.. Tapi bila time anak zie kongkong habisan..sian gak kat die..tapi risau la..zaman skrg ramai budak hilang-hilang nie...eee takut..