Hi blogwalking :) My blog on to share My thought, My feeling and My journey as working mom with 4 children. Feel free to leave foot note :)
RSS

14 October 2011

Hee..baru rasanya update blog pasal kebahagiaan..tapi hari benar-benar mengugat kebahagiaan betul... Anak ibu yg sorang nieh...kadang-kadang boleh jadi penasihat, kadang-kadang boleh jadi pendengar setia, adakalanya berfikir lebih matured dari ayahnya..tapi adakalanya kalau dia ikut kepala dia yg kadang-kadang keras sekeras batu-batu di jalanan tu..membuatkan darah yg beku pun boleh mendidih dan mengelegak macam nak meletup seperti gunung berapi.
Dah tahu dia tu ada asthma pergi bersejuk berembun pergi bercampaign konon...Balik kena semput, sesak dada, tak boleh bernafas..,plus macam-macam lagi... yg kita kat rumah nin berdebak debuk dada menahan sesak apalah nak jadi dgn anak bujang sorang ni....malam tu kami sekeluarga berkumpul sambil mendengar satu demi satu kata-kata yg ku memberi arahan apa yg patut dia lakukan dalam keadaan dia yg semakin sesak nafas itu... Kalau ada heli" sendiri, memang dah pergi fly -off ke taiping sana... hish...
Hari ini dia beritahu lagi ada lagi satu perkhemahan - semua pelajar terlibat...cuak betul dengar... Dalam sakit-sakit tu ada hati lagi nak pergi berkhemah ...ya allah... Katanya dia terpaksa...tapi kan boleh excuse takkan lah cikgu -cikgu kejam sangat kan... suruh pergi klinik ambil surat pelepasan jawapan nya "NANTI"--jawapan yg palaing aku tak suka dengar...
Memang menaikkan lagi tekanan darah ini...walaupun tak de darah tinggi tapi terus kena migrain... kalau dia depan mata ...telinga kesayangan dia tu memang akan ku pusing 180 darjah... hish...
Blog ni memang tempat meluah perasan gamaknya. Kalau letak kat status FB..panjang berjela..nanti hik hik....




Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

Alia Aqmar said...

hahaha. betul aunty. kalau ikut kepala dia. macam apa je -.- eh, dia memang sekarang asma teruk sebab lia kan selalu on call dengan dia. sebab tu tahu :P kadang kadang tu kalau dia tertidur, dengar pernafasan dia macam teruk gila aunty. suruh pergi hospittal taknak. tapi dia kata dis weekend nak pergi sebab dia balik rumah kan.