Hi blogwalking :) My blog on to share My thought, My feeling and My journey as working mom with 4 children. Feel free to leave foot note :)
RSS

07 February 2012

lafazkan kalimah cinta mu

ha ha ...pecah record hari ni saja dah masukkan 2 post dan yang ini yang ke tiga..nampak sangat dah boring kan...Ops bukan boring hari ni singgang gileerrr...


Hari tu sebelum pergi karnival karangkraf dah baca buku ni..he he member punyer..pinjam jer... tapi memang best giler...nak bagi sinopsis?...tak yah lah..u all google jer.. dah banyak blogger yg cerita pasal bende yang sama..tapi memang cerita ni best giler...dan dan yg paling best yalah sempoi sangat sebab banyak humor ..sakit perut baca..asyek tergelak jer...kalau tgk tajuk memang agak seram sikit..bukan seram sebab cite hantu..tapi seramlah bagi ibu-ibu yg macam aku ni nak baca kan... Nasib baik awal-awal lagi teman baik dah tutup cover buku tersebut..tak lah obvious sangat kalau mr. hubby nampak...
Waktu baca buku tu, hubby dah jeling-jeling dah..sebab dia mmg x suka wifey dia mengulit/melayan novel cinta-cintun ni... tapi bila asyek tergelak ajer..dia pun naik pelik... sampai dia tanya kelakar sangat ker...hish nampak sangat aku ni muka serius selalu..he he..
Ehh..dah panjang berceloteh mesti nak tau..novel apa kan? Tgk cover dia ek...



Masa baca buku ni, Nasrul -anak yg sulung ada kat rumah..bila aku gelak dia pun ikut gelak.. sebab dia kata suka tgk ibu gelak...he he (muka aku muka garang sgt ker?)...kena ubah diri nih!..
Berulang kali dia tanya bila ibu nak habis baca...huish..budak lelaki mana boleh baca!! kata ku... La ibu kat maktab budak lelaki ramai dah layan novel-novel nie...HaH!!..biar betul... zaman apa kah ini?... Ain anak yg ke dua pulak menyampuk ya lah ibu.... eeeee scary...
Tapi bila pergi ke Karnival karangkraf bersama anak-anak hari tu..ya-Allah..memang betul la kata mereka..ramai betul teenager tak kira perempuan maupun LELAKI beratur membeli buku-buku novel tu...kalau beli satu tu..xpe lagi..tapi sorang pegang 5 buah buku...aii mengalah aku yg berkerja ni... Terus aku tarik tangan anak bujang aku...xpayah ikut..nak baca satu-satu boleh jangan nak mengadap..ibu pun pinjam kawan tau...Kalau tahu dek ayah baru padan muka awak...! gertak ku...
Bukannya marah..tapi dia maseh belajar lagi... kalau asyek melayan novel, bila nak ulangkaji nyer..kalau setakat komik tu x kisah sangat...tapi kalau buku harry potter yg tu boleh..he heh...(nampak berat sebelah tak?)
Alamak dah nak balik lah... kalau ada masa boleh  sambung..tapi selalu tulis cam tu kan..tapi jarang ada sambungan..ha hahh...kantoi...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Azian Elias said...

zie, better dia layan novel dr benda2 lain tau.. But still berpada2 lah kan..

ell8019 said...

ye ker yan..bukannya apa takut jugak asyek melayan novel ... buku rujukan ke mana.. latihan ke mana.. Dulu dia obses ngan FB.. dan skype sampai tgh malam masa dia balik bercuti.. Homework selalu buat last minute.. Risau gak lah.. :)